Termisen (kuuman) öljyn lämmityskattilat

Tällä hetkellä teollisissa prosesseissa käytetään yhä enemmän epäsuoria lämmitysjärjestelmiä. Verrattuna suoraan lämmitykseen, termisen öljyn lämmityksellä on  merkittäviä etuja, kuten  ylikuumenemisen esto, hienosäätö,  ympäristövaatimusten noudattaminen, hallittavuus, korkeat lämpötilat  ja muut ominaisuudet joita tarvitaan nykyaikaisissa lämmitysjärjestelmissä.

Termistä öljyä voidaan käyttää  pakkasessa  ulkona ja jäähdytyksessä. Korkean lämpötilan terminen öljylämmitys jopa  405 °C  asteisessa lämpötilassa  muodostaa  vain pieniä paineita.

Termisen öljyn lämmityskattilan muotoilu on suunniteltu niin, että huoltoa tarvitaan vain vähän.  Suunnittelussa on panostettu muotoon joka vähentää  sisäistä jännitystä.  Voidaan käyttää sekä mineraali- ja synteettiset öljyt. Lämpötila-alue on jopa 405 ° C. Tehoalue on 50 – 25000 kW.

Termisen öljyn lämmityskattiloita tarvitaan eri teollisuuden aloilla. Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa niillä on varustettu suuret uunit,  öljypaistouunit  ja muut keittiön suurtehon laitteet.  Kuuman öljyn kattiloita  käytetään maalaamoissa, kuivaamoissa, muoviteollisuudessa, puristimissa ja höyrygeneraattoreissa.  


Tarkenna hakua